MHC Mountfield - HC 46 Bardejov 4:2 v 5. zápase baráže o extraligu

28.03.2013 Celý región

Martin 27. marca (TASR) - V piatom zápase baráže o Tipsport extraligu zvíťazili hokejisti MHC Mountfield Martin nad Bemaco HC 46 Bardejov 4:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:2.

MHC Mountfield Martin - Bemaco HC 46 Bardejov 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Góly: 17. Pukalovič (Petruška, Kolena), 41. Kolena (Hollý, Petruška), 57. Važan (Pukalovič), 60. Themár - 26. Ščurko (Hričina, Kramár), 53. Nagy (Sabol, Belušár).
Rozhodovali: Müllner, Lokšík - Bednár, Tornay,
vylúčení: 3:7, navyše: Dírer (Martin) 10 minút za nešportové správanie,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 1:0,
3000 divákov
/na zápasy 3:2/
 
Zostavy:
Mountfield: Šúrek - Novotný, Perniš, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Ejem, Dvořák, Grman - Themár, Beran, Važan - Petruška, Hollý, Kolena - Vaško, Rapáč, Vilkoits - Hús, Dírer, Korytko
Bardejov: Marton - Kramár, Valentín, Krčula, Tkáč, Poláček, Mojdis, Šimo - Halás, Ščurko, Hričina - Nagy, Baláž, Sabol - Stríž, Danczák, Valchař - Česelka, Belušár

Udalosťou piateho zápasu baráže bol návrat martinského kapitána Michala Berana na ľad po viac ako štvormesačnom liečení zraneného ramena. Úvod stretnutia mohol patriť východniaronm. Už v 1. minúte nariadli rozhodcovia trestné strieľanie, keď Pukalovič hákoval unikajúceho Baláža, ten však Šúreka neprekonal. Potom sa hral len priemerný hokej s občasnými streleckými pokusmi. So strelami Novotného, Dírera a Korytka si poradil Marton, na druhej strane Šúrek chytil strelu Hričinu a Stíž mieril vedľa. Od 10. minúty Martin prevzal iniciatívu, bol útočnejší, ale Petruška, Kolena a Važan stroskotali na Martonovi a Novotný mieril vysoko nad. Od 16. minúty hral Martin krátku presilovku 5:3, gól ešte nepadol, ale o minútu neskôr pri presilovke 5:4 bol úspešný Pukalovič a otvoril skóre. Vzápätí Marton chytil Novotného pokus zblízka.
V druhej tretine sa hralo pod taktovkou hostí. V 25. minúte ešte stálo pri domácich šťastie, keď puk od Baláža sa kotúľal tesne vedľa bránky. O minútu neskôr bol už stav vyrovnaný, keď po kombinácii prvej päťky hostí sa presadil Ščurko. Potom sa hra vyrovnala. V 29. minúte Nagy vyskúšal pozornosť Šúreka, na opačnej strane preveril Martona Beran. Od 35. minúty hral Martin ďalšiu presilovku, dobre kombinoval, ale strelecky sa nepresadil, a tak stav bol po druhej tretine stále 1:1.
Po dohovore v kabíne prišli domáci na tretiu tretinu ako vymenení. A už v 41. minúte sa tešili, keď sa ujal pokus Kolenu zblízka. Potom obrany a brankári dlho dominovali nad útokmi. V 53. minúte však bolo všetko inak. Hostia podnikli ďalší zo svojich nebezpečných protiútokov a Nagy prepasíroval puk za Šúreka. Hostia boli aj naďalej pri chuti. V presilovke v 57. minúte však Halás z vyloženej šance len prestrelil. Následne z protiútoku ušiel Važan a blafákom strhol vedenie opäť na stranu Martina. V závere ešte Halás trafil žŕdku a párkrát sa vyznamenal aj domáci gólman Šúrek. O víťazstve domácich definitívne rozhodol v 60. minúte Themár technickým gólom, za faul na neho pri hre hostí bez brankára.
 
Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Bolo to typické barážové stretnutie. Súper má kvalitný a stabilizovaný káder a odohral u nás dobrý zápas. Naši hráči si až príliš pripúšťali dôležitosť tohto duelu. Zaslúžia si pochvalu za bojovný výkon. Prialo nám aj šťastie pri trestnom strieľaní a najmä v závere. Urobíme v Bardejove všetko, aby sme sa do Martina nemuseli vrátiť."

Anton Tomko, tréner Bardejova: "Nás môže tento zápas veľmi mrzieť. Po slabšej prvej tretine sme boli potom dve tretiny lepší. Zápas sme mali v tretej časti v rukách. Pri našej presilovke v 57. minúte sme si však nedali pozor na domáceho hráča, ktorý nám ušiel a prakticky rozhodol. Urobíme všetko pre to, aby sme doma vyhrali a vrátili sa do Martina."
 

Vyberte región